SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Materielle og sociale afsavn i Danmark – nye perspektiver på fattigdom
10 mar 2016
Hvornår 10.03.16: 15:30 - 18:00
Sted SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Herluf Trolles Gade 11, 1052 København K
Del
Gåhjemmøde

Materielle og sociale afsavn i Danmark – nye perspektiver på fattigdom

Del

Hvornår er man fattig i Danmark? En ny stor SFI-rapport giver et billede af materielle og sociale afsavn i Danmark i dag og åbner op for andre perspektiver på fattigdom end de rent økonomiske. I 2013 vedtog den daværende regering en officiel dansk fattigdomsgrænse, og SFI fik til opgave bl.a. at undersøge de materielle og sociale levevilkår blandt borgere, der er økonomisk fattige. Undersøgelsens resultater udkommer i en rapport sidst i februar.

Undersøgelsen er fuld af fakta om danskere, der pga. pengemangel i større eller mindre grad må undvære basale fornødenheder.

Fattigdomsgrænsen er siden ophævet af regeringen, men diskussionen om materiale og sociale afsavn er stadig relevant.

På dette gåhjemmøde vil SFI-forsker Lars Benjaminsen fremlægge undersøgelsens væsentligste resultater. Herefter giver vi ordet til Torben M. Andersen, der var formand for det ekspertudvalg, der i 2013 udarbejdede forslag til en officiel dansk fattigdomsgrænse. Han kommer med sit bud på, hvad rapportens resultater kan bidrage med i debatten og det politiske arbejde.

Fold hele programmet ud
Program
15:30 - 16:00 Lars Benjaminsen, forsker på SFI, fremlægger resultaterne af SFI’s nye store rapport Materielle og sociale afsavn blandt økonomisk fattige og i den øvrige befolkning
16:00 - 16:30 Torben M. Andersen vil på baggrund af sit arbejde som formand for det ekspertudvalg, der i 2013 udarbejdede forslag til en officiel dansk fattigdomsgrænse, give nogle bud på, hvad den nye rapports resultater kan bidrage med i fattigdomsdebatten og det politiske arbejde. Torben M. Andersen er professor på Institut for Økonomi på Aarhus Universitet
16:30 - 17:00 Spørgsmål og debat
17:00 - 18:00 Forfriskning og netværk
Type Gåhjemmøde
Oplægsholdere Lars Benjaminsen, Torben M. Andersen
Emner Udsatte grupper
Forskningsemne Udsatte grupper ,
Materialer

Søg på sfi.dk