SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Når far er i fængsel: Portræt af en udsat børnegruppe
29 sep 2016
Hvornår 29.09.16: 15:30 - 17:00
Sted Metropol, Kronprinsesse Sofies Vej 35, Auditoriet, 2000 Frederiksberg
Del
Gåhjemmøde

Når far er i fængsel: Portræt af en udsat børnegruppe

Del

Ca. hvert 20. barn i Danmark oplever i løbet af deres opvækst, at deres far eller mor kommer i fængsel. Hvem er disse børn, og hvilke slags familier kommer de fra? Hvordan påvirker fængslingen deres og familiens liv? Hvordan klarer de sig i skolen? Og hvilken rolle spiller det, hvornår og hvor ofte i opvæksten, et barn oplever, at far eller mor bliver indsat?

Det kan du blive klogere på ved dette gåhjemmøde, hvor forskere fra SFI vil fremlægge nogle af resultaterne af stort forskningsprojekt om børn af fængslede. Forskerne Helene Oldrup og Rikke Fuglsang Olsen tegner et portræt af børnegruppen og dens vilkår og går i dybden med nogle af projektets analyser.

Andelen af en børneårgang, der oplever deres forælder i fængsel, er nogenlunde den samme som andelen, der bliver anbragt eller lever i fattigdom i dele af deres barndom. Børn af fængslede får imidlertid ikke den samme politiske og socialfaglige bevågenhed, som fx anbragte børn gør. På mødet åbner vi også for debatten om, hvordan man som fagperson kan støtte børnene til at håndtere deres situation.

Det er gratis at deltage i mødet, hvor vi også uddeler hæftet ”Indsat far, udsat barn?” om projektets hovedresultater.

Type Gåhjemmøde
Oplægsholdere Helene Oldrup, Rikke Fuglsang Olsen
Emner Kriminalitet, Udsatte børn og unge
Forskningsemne Udsatte grupper ,
Kontaktperson

Helene Oldrup

Søg på sfi.dk