SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

SFI på Folkemødet 15.-18. juni 2017
15 jun 2017
Hvornår 15.06.17 10:00 - 18.06.17 17:00
Sted teltet #Faktaboksen, Kæmpestranden (J26), Allinge
Del
Seminar

SFI på Folkemødet 15.-18. juni 2017

Del

Igen i år er SFI på Folkemødet på Bornholm, hvor vi driver teltet #Faktaboksen i selskab med KORA, Danmarks Statistik og Rockwool Fonden. Vi har en række spændende arrangementer i støbeskeen og stiller også gerne op til debatter om velfærdssamfundets mange facetter og udfordringer. Alle debatter finder sted i teltet #Faktaboksen, som du finder på Kæmpestranden (J26).

Fold hele programmet ud
Program
16. juni 12.15 - 13.00

Resumé:

Der tales om faglighed og trivsel i skolen, men hvad med fællesskab og ansvar - kort sagt, dannelse?

Beskrivelse:

I uddannelsesdebatten er der meget fokus på den enkelte elevs faglighed og trivsel. Og ofte med udgangspunkt i elevens personlige kompetencer. Men hvad med fællesskabet, evnen til at tage ansvar og indgå i sammenhængene i klassen? Kan begrebet ”dannelse” bruges til at diskutere, hvordan man kan skabe bedre deltagelse og motivation? Eller er det pligt-etikkens gamle dyder, der skal på banen igen? Resultater fra forskningen peger på, at der er en klar sammenhæng mellem elevernes engagement og deres læring: Jo mere engagerede de er i undervisningen, jo bedre klarer de sig fagligt. Så er der brug for at sætte en ny type dannelse på skoleskemaet? Hvordan kan skolen være med til at understøtte den form for dannelse, som handler om fællesskabet og samtidig er til gavn for den enkelte elevs færdigheder? Og hvad er forældrenes rolle her?

Medvirkende:

Mette Deding, Forskningschef, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Stefan Hermann, Rektor, Professionshøjskolen Metropol. Mette With Hagensen, Formand, Skole og Samfund. Jakob Bonde Nielsen, Formand, Danske Skoleelever. Mathilde Skjøth, Projektleder Skole og Ungdom, Københavns Kommune. Jacob Fuglsang, Ordstyrer, Politiken.

17. juni 10.30 - 11.30

Resumé:

Kan man hjælpe udsatte borgere ved at inddrage dem i fællesskaber? Hør forslag og stil dit eget.

Beskrivelse:

Gode sociale relationer og deltagelse i fællesskaber er grundlæggende elementer i alle aldre af et menneskes liv. Desværre føler de mest udsatte mennesker i Danmark sig ofte sat udenfor fællesskabet. Men faktisk forsøger mange udsatte at engagere sig hvor de kan, fx i foreningsliv og fritidsaktiviteter. Det viser ny forskning, som SFI har udført for TrygFonden. Der er med andre ord et potentiale og et ønske om at være del af fællesskabet, som vi som samfund skal blive bedre til at forløse hos de mest udsatte. Men hvordan gør vi bedst det? Kom og hør gode ideer fra panelet og få evt. feedback på dit eget forslag. P1’s Dorte Krogsgaard styrer slaget.

Medvirkende:

Ulrik Kampmann, sekretariatschef, Frivilligrådet
Merete Konnerup, analysechef, TrygFonden
Morten Daus-Petersen, medstifter, Sager der Samler
Kræn Blume Jensen, forskningschef, SFI.

17. juni 13.30 - 14.30

Resumé:

Alle taler om, at velfærdsarbejdet skal være forskningsbaseret, men hvordan gør man det?

Beskrivelse:

Alle taler om at velfærdsarbejdet i kommunerne skal være mere forskningsbaseret. Vi skal vide hvad der virker, og vi skal have mere kvalitet for pengene. Men kan forskning virkelig gøre en forskel for Rosa på Pandastuen, eller Knud på plejehjemmet Aftensol? Og hvem har ansvaret for, at det sker? Vær med til en snak om, hvordan forskning kan styrke kvaliteten og effektiviteten i den offentlige sektor. Martin Breum er ordstyrer.

Medvirkende:

Niels Christian Barkholt, Næstformand, Dansk Socialrådgiverforening. Agi Csonka, Direktør, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Preben Siggaard, Centerchef, Herning Kommune. Martin Breum, Ordstyrer.

Type Seminar
Oplægsholdere Dorte Krogsgaard, Jacob Fuglsang, Jakob Bonde Nielsen, Kræn Blume Jensen, Mads Roke Clausen, Martin Breum, Mathilde Skjøth, Merete Konnerup, Mette Deding, Mette With Hagensen, Morten Daus-Petersen, Niels Christian Barkholt, Preben Siggaard, Stefan Hermann, Ulrik Kampmann
Emner Skole og uddannelse, Skolegang, Marginalisering, Udsatte børn og unge
Forskningsemne Udsatte grupper , Skole og uddannelse ,
Kontaktperson

Trine Jørgensen

Søg på sfi.dk