SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Vold og overgreb mod børn og unge – opsporing og risikofaktorer
05 okt 2016
Hvornår 05.10.16: 15:30 - 18:00
Sted SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Herluf Trolles Gade 11, 1052 København K
Udsolgt
Del
Gåhjemmøde

Vold og overgreb mod børn og unge – opsporing og risikofaktorer

Del

Alt for mange børn og unge i Danmark udsættes for vold i hverdagen. Hvert 6. barn oplever vold i hjemmet, og ca. 1 pct. af børn og unge mellem 7 og 16 år har været udsat for et seksuelt overgreb, viste en nylig rapport fra SFI.

Hvem er de børn, der oplever vold og overgreb, og hvem er udøverne? SFI’s forskning peger bl.a. på, at børn, der vokser op i brudte familier, har større risiko for at blive ramt af vold, mens unge, der klarer sig godt i skolen og som gennemfører en ungdomsuddannelse, er mindre udsatte. De samme faktorer ofte gør sig gældende, når man ser på gerningsmændene, viser rapporten.

Hvordan kan man bruge denne viden om beskyttelses- og risikofaktorer i det socialfaglige arbejde, både når det gælder forebyggelse og opsporing af volden, og behandling af børn og unge, der er blevet udsat for overgreb? Det er fokus for dette gratis gåhjemmøde.

Kom og hør SFI’s forskere fortælle om rapportens resultater og mød en praktiker, der arbejder med børn og unge i fare for vold og overgreb. 

Efter oplæg og debat byder SFI på et glas og en uformel netværkssnak.

På programmet:

  • Børn og unges oplevelser med vold og seksuelle overgreb. Forsker Helene Oldrup fortæller om resultaterne af SFI’s spørgeskemaundersøgelse blandt knap 2000 børn og unge om vold og overgreb.
  • Hvem begår vold og overgreb, og hvem rammes? Med udgangspunkt i baggrundsoplysninger om domfældte overgreb fortæller seniorforsker Mogens Christoffersen om, hvilke grupper, der særligt rammes – og hvem der begår overgrebene.
  • Forebyggelse og opsporing af familievold. Centerchef Karen Koefoed fra Høje Taastrup Kommune fortæller om forebyggelse og opsporing af vold i familier gennem bl.a. sundhedsplejen.
  • Debat og netværkssnak

Videooptagelse fra gåhjemmødet
De annoncerede optagelser fra mødet kan vi desværre ikke levere, da lydteknikken svigtede. Det beklager vi.

Type Gåhjemmøde
Oplægsholdere Helene Oldrup, Karen Koefoed, Mogens Christoffersen
Emner Udsatte børn og unge
Forskningsemne Børn, unge og familie ,
Kontaktperson

Helene Oldrup

Materialer

Søg på sfi.dk