SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Artikler

Agi Csonka ny direktør for SFI

Del

Det bliver Agi Csonka, der skal overtage direktørposten på SFI efter Jørgen Søndergaard. Csonka kommer til SFI fra en stilling som direktør i Danmarks Evalueringsinstitut. Hun glæder sig til at lede en forskningsinstitution med en mission.

Onsdag blev det offentliggjort, at det bliver den 52-årige direktør for Danmarks Evalueringsinstitut, der fremover skal stå i spidsen for SFI. Agi Csonka er ph.d. i statskundskab og kender allerede SFI fra en længere årrække som forsker. Hun har stor ledelseserfaring fra det private erhvervsliv i TDC og Rambøll Management, og fra sine seks år som direktør for Danmarks Evalueringsinstitut.

Nu glæder hun sig til at få sat SFI’s viden i spil i både den socialfaglige praksis og i velfærdsdebatten:

"SFI er en forskningsinstitution med en mission, nemlig at levere viden til velfærd, og det er netop den ambition om at spille en væsentlig samfundsmæssig rolle, jeg synes er det fantastiske ved stedet. SFI’s forskning skal ud og virke – som vidensgrundlag for drøftelser af velfærdsudfordringerne, og som løftestang for udvikling af praksis i velfærdsinstitutionerne. At være med til at bringe SFI’s forskning i spil til gavn for udviklingen af velfærdssamfundet er en stor og fornem opgave, som jeg glæder mig til at komme i gang med."

Det var en helt enig SFI-bestyrelse, der indstillede Agi Csonka som direktør til socialministeren. Formanden for SFI’s bestyrelse, Peter Nannestad, begrunder valget af direktør således:

”Vi tror, at vi i Agi Csonka har fundet en person, som kan videreudvikle SFI’s faglighed og sætte kursen. Agi er en stærk kommunikator og vil efter bestyrelsens vurdering være i stand til – på nye måder – at styrke SFI’s placering og gennemslagskraft ud ad til. Samtidig er vi overbevist om, at hun også ledelsesmæssigt vil være i stand til at rumme SFI’s mangfoldighed, holde engagementet hos medarbejderne og understøtte fremdriften i en stærk, vidensbaseret organisation som SFI,” siger Peter Nannestad. 

Agi Csonka tiltræder som direktør for SFI den 1. september. 

Søg på sfi.dk