SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Artikler

Fra viden til praksis om udsatte børn og unge

Del

SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd er næste år vært ved Europas største internationale konference om udsatte børn og unge. Konferencen har til formål at bidrage med viden om, hvordan der bliver skabt en bedre fremtid for Europas udsatte børn og unge.

SFI er fra den 2. til den 5. september 2014 vært for den 13. internationale EUSARF konference. Hovedtemaet for konferencen er ”Making a difference”.

Tæt ved Hovedbanegården og med direkte togforbindelse til Kastrup Lufthavn danner DGI-byen de perfekte rammer om konferencen, der har til formål at samle viden om, hvilke sociale indsatser, der gør en forskel for udsatte børn og unge.

Konferencen afholdes hvert andet år, og tiltrækker 3-400 forskere og praktikere fra hele Europa. Konferencens hovedtalere er: Professor Bo Vinnerljung fra Stockholms Universitet, senior research fellow Fred Wulczyn fra Chaplin Hall ved University of Chicago, professor Richard Barth fra University of Baltimore samt professor Ian Sinclair fra University of York.

På konferencen præsenterer forskerne den nyeste internationale forskning på området. Her bliver der delt viden og erfaring bl.a. om, hvilke indsatser der virker over for hvilke grupper af udsatte børn og unge. Det primære sprog på konferencen vil være engelsk, men der vil også være et særskilt skandinavisk spor. Her vil det være muligt for såvel praktikere som forskere at præsentere best practice og forskning på norsk, svensk eller dansk. Dermed håber vi på også at tiltrække mange af de faggrupper, der i deres daglige virker arbejder med udsatte børn og unge. 

Vigtig viden til praktikere 

Konferencen er en mulighed for, at forskernes viden kan komme ud til praktikere, der arbejder inden for feltet. Der er tale om det største europæiske forum for vidensdeling om indsatser over for udsatte børn og unge på såvel det sociale område som skoleområdet.

Temaerne spænder vidt fra implementering og effektmåling til familiepleje overfor slægtspleje, anbragte børns skolegang, efterværn med videre. Anne-Dorthe Hestbæk, afdelingsleder hos SFI, fortæller: ”Vi er stolte over at være vært for EUSARF-konferencen, fordi den udgør det største europæiske forum for udveksling af forskning om og praksis med udsatte børn og unge. Konferencen skulle gerne bidrage til, at vi ude i praksis bliver endnu bedre til at hjælpe børn og unge, der har behov for støtte, sådan at de bliver bedre til at håndtere deres respektive udfordringer.”

Søg på sfi.dk