SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Artikler

Nye professorer styrker kvantitativ forskning

Del

Anders Holm og Mads Meier Jæger tiltræder den 1. december professorstillinger i kvantitativ sociologi på SFI. Der er tale om delte professorater mellem SFI og Københavns Universitet.

De to professorer skal styrke SFI’s kvantitative forskningsmiljø, fortæller direktør Jørgen Søndergaard:

”De skal selvfølgelig fortsætte med at arbejde med de projekter, de allerede er i gang med – og de dækker et ret bredt spektrum. Og så skal de fungere som fyrtårne for de unge SFI’ere, som allerede er godt på vej på det kvantitative område. På KU skal de især styrke undervisningen i kvantitativ sociologi,” siger Jørgen Søndergaard.

Mads Meier Jæger kommer fra en professorstilling på Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet. Han forsker primært i uddannelse og social mobilitet samt betydningen af kulturforbrug. Han er desuden ansvarlig for Generationsundersøgelsen som følger tre generationer fra samme familie med udgangspunkt i 3151 7.-klasseselever, som blev interviewet første gang i 1968. 36-årige Mads Meier Jæger begyndte sin karriere som ph.d.-studerende på SFI i 2004. Han har en imponerende udgivelsesliste bag sig, og blev i 2008 tildelt Det Frie Forskningsråds Ung Eliteforsker-pris.

Anders Holm skifter til SFI fra en stilling som professor i økonometri ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet. Han arbejder med bl.a. effekter af uddannelse og sygefravær og er en af de største danske kapaciteter inden for statistiske metoder. 49-årige Anders Holm er en meget anerkendt underviser og sidder bl.a. i Danmarks Statistiks rådgivende forskningsudvalg. Hans forskerkarriere begyndte på Anvendt KommunalForskning (AKF) og fortsatte siden på både Københavns og Aarhus Universitet.

Søg på sfi.dk