SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Artikler

SFI skal have ny direktør

Del

SFI’s direktør gennem 18 år, Jørgen Søndergaard, træder efter eget ønske tilbage inden udgangen af 2013. Processen for at finde en ny direktør er i fuld gang.

SFI’s godt 200 medarbejdere skal inden længe byde velkommen til en ny direktør, der fremover vil lede arbejdet i Danmarks største forskningsinstitution på velfærdsområdet. SFI’s nuværende direktør, Jørgen Søndergaard, meddelte tidligt på foråret, at han ønsker at træde tilbage efter 18 år på posten.

Socialministeren ansætter

Processen for at ansætte en ny direktør er allerede gået i gang, og kravene til ansøgerne er høje, fortæller SFI’s bestyrelsesformand Peter Nannestad. ”Vi leder efter en person, som er en visionær leder, og som kan videreudvikle og tilpasse SFI til samfundets udvikling”, siger bestyrelsesformanden, der skal stå i spidsen for vurderingen og udvælgelsen af kandidater.

Formelt er det socialministeren, der ansætter SFI’s direktør, og bestyrelsens opgave er at indstille en kandidat til ministeren. Et udvalg under bestyrelsen er nu i gang med at formulere kravene til en ny direktør i et stillingsopslag, som vil blive offentliggjort i maj.

Fortsat engagement

Jørgen Søndergaard trækker sig som direktør, men det betyder på ingen måder et stop for karrieren. SFI’s afgående direktør vil fortsætte sine øvrige hverv, bl.a. som formand for bestyrelsen i ATP, og i Skolerådet. Særligt på det sidste område håber Jørgen Søndergaard at kunne udvide sit engagement og deltage i arbejde med at udvikle folkeskolen.

SFI’s bestyrelse forventer, at en ny direktør kan sætte sig i stolen i det tidlige efterår.

Søg på sfi.dk