SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Artikler

Skal det kunne betale sig at arbejde?

Del

Når tusinder af mennesker i midten af juni samles på Bornholm til politik-festival, er SFI også med. På et debatmøde sætter vi fokus på et af tidens hotte emner: Kan det betale sig at arbejde? Du kan også deltage i debatten: Mød op til vores arrangement på Bornholm eller giv din mening til kende i vores lille spørgeskemaundersøgelse.

Langt over 200 arrangører har meldt sig med et arrangement til årets Folkemøde på Bornholm – og SFI er én af dem. Der bliver kamp om opmærksomheden fra de 20.000 deltagere, man regner med vil dukke op, når Folkemødet finder sted for anden gang fra den 14. til 17. juni. Men SFI står for et spændende debatmøde om et særdeles aktuelt emne, så mon ikke vi nok skal tiltrække vores del af publikum:

Under overskriften ” ”Løn eller ydelse – kan det betale sig at arbejde?” stiller vi skarpt på de svære dilemmaer i de reformer, der er på den politiske dagorden. Politikerne siger både, at de vil bekæmpe fattigdom, og at det skal betale sig at gå på arbejde. Men kan de få begge dele

De svære spørgsmål

Jørgen Søndergaard, SFI’s direktør og Mikkel Bo Madsen, forsker, vil sætte rammen, når de øser ud af viden fra SFI’s mange undersøgelser – og lægger op til en spændende diskussion om de svære spørgsmål, vi vil have politikerne til at træffe beslutning om. 

Hvad skal vi fx stille op med dem, der bare ikke kan magte et almindeligt arbejde? Og hvor stor skal forskellen være mellem offentlig forsørgelse og indkomsten ved at arbejde? Og hvad er vigtigst: At arbejdsløse forældre har råd til, at børnene går til fodbold og har pc derhjemme - eller at familien får råd til mere, hvis far eller mor får et almindeligt arbejde?

Hvad mener du? Få din mening med til Folkemødet på Bornholm ved at besvare denne lilli spørgeskemaundersøgelse. Vi vil bruge svarene til debatmødet – så her har du muligheden for at give dit besyv med og deltage i den politiske debat, selvom du ikke skal til Bornholm. Det tager under ét minut at besvare spørgsmålene.

Start undersøgelsen her og besvar spørgsmålene.

Find os på øen

Debatmødet finder sted på Høyers Is-café, Allinge, torsdag den 14. juni kl. 17-19. Du kan naturligvis også finde os til Folkemødet med et telt, hvor vi vil fortælle om SFI’s arbejde og uddele blade og rapporter. SFI's telt ligger central i Allinge, i telt I16 på Indermolen. 

Søg på sfi.dk