SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Artikler

Skolesucces i Canada

Del

I Ontario, Canada, har man de seneste ti år arbejdet målrettet med at højne socialt svage elevers udbytte af skolegangen. Det har været en succes, som vi kan lære meget af i Danmark, mener SFI's direktør, Agi Csonka. Hør her Mary Jean Gallagher, Deputy Assistent Minister i Ontario, fortælle om arbejdet.

Knap 200 fagfolk var samlet i København den 18. november, da SFI afholdt konference under overskriften "Skolen og det inkluderende samfund".

De var bl.a. kommet for at høre Mary Jean Gallagher fra undervisningsministeriet i Ontario, Canada, fortælle om det arbejde, man der har gjort for at højne de svagest stillede elevers udbytte af skolegangen. Vi bad efterfølgende Mary Jean fortælle SFI Updates læsere om arbejdet:

Skolen og det inkluderende samfund Mary Jean Gallagher

Du kan se Mary Jean Gallaghers præsentationsslides fra konferencen her.

SFI's direktør Agi Csonka er en af dem, der har fulgt arbejdet i Canada med stor interesse. Hun fortæller her, hvad hun synes, vi i Danmark kan lære af det canadiske eksempel:

Skolen og det inkluderende samfund Agi Csonka

Konferencen var den anden i en temarække med overskriften "Inklusion - en utopi?". Den tredje konference har titlen "Unge: Veje og omveje til voksenlivet" og finder sted den 5. februar 2014. 

Søg på sfi.dk