SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Nyheder

Rygning kan føre til hashbrug

Del

Unge rygere har højere sandsynlighed for også at prøve hash end unge, der ikke ryger. Det er en af resultaterne af Ungeprofilundersøgelsen, som SFI bl.a. står bag.

Ungeprofilundersøgelsen

Ungeprofilundersøgelsen sætter bl.a. fokus på unges mentale sundhed, risikoadfærd, rusmiddelbrug og kriminalitet. Du kan læse hele undersøgelsen her

Hør Jeanette Østergaard fortælle om undersøgelsens resultater i DR2 Morgen den 24. oktober her. 

71 pct. af de cigaretrygende unge i 9. klasse har også prøvet at ryge hash. Det tilsvarende tal for deres ikke-rygende klassekammerater er 2 pct.

 Blandt rygerne er det altså langt mere almindeligt også at eksperimentere med hash. Det viser SFI’s analyse i Ungeprofilundersøgelsen.

- Der er belæg for, at rygning har en stærk sammenhæng med at bruge hash. Det ser vi i Ungeprofilundersøgelsen, og det viser også nogle af de undersøgelser, der følger unge over tid. I dem kan man se, at hvis man begynder med at ryge som 15-16 årig, så er der en øget sandsynlighed for, at man også eksperimenterer med hash, siger seniorforsker Jeanette Østergaard, som står bag analysen af unges rusmiddelbrug i Ungeprofilundersøgelsen.

SFI er en af flere institutioner bag Ungeprofilundersøgelsen, som bygger på spørgeskemabesvarelser fra unge i 38 kommuner på tværs af landet. Godt 48.000 unge mellem 12 og 25 år har deltaget i undersøgelsen.

Kontaktperson

Jeanette Østergaard

Seniorforsker
Telefon 33 48 09 40 E-mail jea@vive.dk

Søg på sfi.dk