SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Presse

Jobpotentiale for akademikere i det vestlige midtjylland

Del

Der er op mod 250 stillinger til AC’ere i Lemvig, Holstebro, Herning, Ringkøbing-Skjern og Struer. Men der er stadig barrierer i rekrutteringen.

En række virksomheder i Midtjylland har et behov for akademikere, som de ikke får opfyldt. Virksomhedernes efterspørgsel retter sig først og fremmest mod økonomer og ingeniører.

Det er hovedkonklusionen i en undersøgelse af AC-arbejdskraft, som SFI har lavet for Region Midtjylland. Via en spørgeskemaundersøgelse blev det afdækket, at der er et uopfyldt behov for ansættelse af AC’ere på op mod 250 personer.

Geografien spiller en rolle

Men virksomhederne oplever også, at der er barrierer i forbindelse med at rekruttere AC’ere. Typisk, at arbejdspladsen er ”langt væk fra alting”, begrænset job- og karrieremuligheder i lokalområdet og dårlig infrastruktur.

Det er også en barriere, at en stor del af virksomhederne stiller krav om, at AC-medarbejderen skal være på virksomheden hver dag. Samt at nogle virksomheder vil have, at AC-medarbejderen flytter til lokalområdet.

Potentiale for AC-medarbejdere

Nogle virksomheder er bekymrede for, at AC-medarbejderen vil have svært ved at omsætte sine akademiske kompetencer til konkrete resultater i virksomheden. Men flertallet mener ikke, at der ville være nogen problemer med at beskæftige en akademiker. En fjerdedel mener ligefrem, at de ville kunne få stor glæde af en AC-medarbejder.

Virksomhederne er blevet spurgt, hvilke arbejdsopgaver de eventuelt ville kunne bruge en ekstra AC’er til. Det er inden for formidling, salg og marketing samt reklame og hjemmesidedesign. Samt personaleudvikling, produktudvikling, innovation og ledelse. 

Fakta

publikation AC-arbejdskraft i den vestlige del af Region Midtjylland
Forfattere Trine Filges, Helle Holt
Emner Arbejdsmarkedet, Kompetencer, Virksomheder
Forskningsemne Beskæftigelse og arbejdsmarked

Søg på sfi.dk