SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Presse

Ny medieskole skal styrke forskningens stemme

Del

Debatten om vores fælles velfærdssamfund skal bygge på viden. Det kræver at dem, der ligger inde med viden, for eksempel forskere, kan navigere og deltage i den offentlige debat uden at gå på kompromis med deres faglighed. Derfor er SFI, Metropol, Information og TrygFonden gået sammen om at skabe en medieskole for velfærdsforskere.

Hvad virker i arbejdet med udsatte familier? Hvad ved vi om, hvordan kontanthjælpsmodtagere hjælpes i job? Og hvilke indsatser er effektive, når skoleelever har svært ved dansk og matematik?

Det er den slags spørgsmål, forskere skal forholde sig til i den offentlige velfærdsdebat om for eksempel kontanthjælp og udsatte unge. Og forskerne er en vigtig og nødvendig stemme i debatten: De skal pege på løsninger der virker, korrigere fejlopfattelser og misforståelser og de skal udpege hvilke nye, relevante områder, vi som samfund bør forholde os til.

Men det er ikke altid lige let at træde fra forskerkontoret ud i den larmende medieoffentlighed. Det er svært at koge en rapport ned til en lydbid på 12 sekunder eller at få nuancerne med i en hårdt vinklet avisartikel.

Derfor er SFI, Metropol, Information og TrygFonden gået sammen om at skabe en medieskole for velfærdsforskere. Med støtte fra Trygfonden vil medieskolen over de næste to år træne op mod 100 forskere i at formidle deres viden på mediernes præmisser, så forskningen får en klar og tydelig stemme i debatten.

Medieskolen er rettet mod forskere inden for velfærdsområdet. De bliver undervist af profiler fra forskningsverdenen og erfarne mediefolk, der tilsammen sikrer et højt fagligt niveau.

Kurset består af fire moduler og afholdes fire gange over de næste to år.

Ud over deltagerpladser til forskere og journalister fra henholdsvis SFI, Metropol og Information er der fire fripladser til velfærdsforskere fra andre institutioner.
Program, datoer og fripladser: læs mere på butik.information.dk under ”kurser”

Kontakt:
Projektmedarbejder Simone Sefland Pedersen
Mail: ssp@information.dk
Tlf. 3369 6016

Søg på sfi.dk