SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Presse

Videnskabeligt fokus på asylbørn i danmark

Del

Ny antologi fra en række forskere vil bidrage til, at debatten om asylbørn foregår på videnskabeligt grundlag. Gennem en række analyser sættes fokus på de forhold, asylsøgende børn har i Danmark, og hvordan livet som asylansøger påvirker børnene.

Asylsøgende børn og deres forhold på de danske asylcentre har i de seneste år været i søgelyset – både i medier og i de politiske diskussioner. En ny antologi Asylbørn i Danmark, en barndom i undtagelsestilstand med bidrag fra en række forskere handler om asylsøgende børns livsvilkår.

Rundt om børnene videnskabeligt

Bogen er inddelt i tre dele. Den første del handler om de konkrete forhold, børnenes baggrund og hverdagslivet på et asylcenter. I anden del ses på konsekvenserne for børnene af livet på et asylcenter, deres fysiske og psykiske trivsel og hvordan de reagerer på ventetiden. I tredje del samles de historiske og retlige rammer og børnenes politiske og rettighedsmæssige status diskuteres.

Antologien beskriver på den måde børnenes leveforhold på de danske asylcentre og samfundsmæssige position gennem en række forskellige videnskabelige optikker – en sociologisk, psykologisk, antropologisk, sundhedsvidenskabelig, juridisk og politologisk.

Brug for viden

Bogen henvender sig til både lægmand, politikere og studerende – alt efter interesse.

"Bogens mål er at åbne op for en nuanceret, videnskabeligt velunderbygget debat om børns liv på asylcentre", siger Seniorforsker ved SFI, Kathrine Vitus, der har redigeret antologien sammen med post doc. Signe Smith Nielsen fra Københavns Universitet.

Bogen, der er med forord af professor i jura Eva Smith, udgives af Hans Reitzels Forlag og koster 298 kroner. 

Søg på sfi.dk