SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Social Forskning 2003:4

Del

Download Social Forskning 2003:4

INDHOLD

Leder

Abort giver ikke alvorlige mén - men valget er ikke ukompliceret

Hver fjerde danske kvinde vil på et eller andet tidspunkt få foretaget en provokeret abort. Det giver ikke øget risiko for alvorlige, langvarige mén. Men kvinderne kommer i en sårbar position. 14 kvinder er blevet interviewet om deres erfaringer.
Af Mogens Nygaard Christoffersen og Garbi Schmidt

Langvarigt sygefravær – tidlig opfølgning virker!

Ny undersøgelse af langvarigt sygefravær viser, at når kommunen afholder tidlig opfølgningssamtale stiger chancen for at langvarigt sygemeldte bliver fastholdt i arbejde.
Af Jan Høgelund, Trine Filges og Søren Jensen

Det danske integrationsregime og dets kritikere

Kultur er blevet et centralt begreb i den danske debat om indvandring og integration. Men hvilke værdier ligger bag debatten - og bag regeringens vision og strategier for integration?
Af Ulf Hedetoft

Indkomst og levevilkår for pensionister

Ældre, der kun har folkepensionen at leve af, har ofte dårligere helbred end mere velstillede pensionister. Artiklen ser på, hvad der ligger bag.
Af Martin Rasmussen

Virksomhedernes sociale engagement under lup

Virksomheders sociale engagement, Årbog 2003, er netop udkommet, og her kan man for første gang registrere en vækst i det sociale engagement på de danske virksomheder, fortæller projektleder og seniorforsker Helle Holt i dette interview.
Af Michael Aage Jensen

Forskning for fremtiden

Socialforskningsinstituttet gennemfører i perioden 2004 til 2007 sit andet forskningsprogram. Forskningschef Niels Ploug fortæller om programmet. Som noget helt nyt får forskning i socialt arbejde sit selvstændige programområde.
Af Niels Ploug

Søg på sfi.dk