SFI og KORA er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Social Forskning 2006:3

Del

Download Social Forskning 2006:3

INDHOLD

I fokus

Af Jørgen Søndergaard

Færre ludomaner end antaget – men hvor længe?

Ni ud af ti voksne danskere har prøvet at spille om penge, og de fleste spiller fornuftigt. Men for nogle få udvikler spillelysten sig til ludomani. Nu foreligger den første kortlægning af udbredelsen af pengespil og problemspillere i Danmark.
Af Jens Bonke, Michael Jørsel & Thomas Rørsig

Derfor drikker danske teenagere så meget

Danske unge drikker mest i Europa. En ny undersøgelse viser, at det høje alkoholforbrug er forankret i en særlig livsstil med fester og fuldskab som omdrejningspunkt. Det er in blandt de unge at drikke tæt.
Af Margaretha Järvinen

Høreproblemer kan give jobproblemer

Hørehæmmede i aldersgruppen 50-64 år har større sandsynlighed for at være arbejdsløse, på efterløn eller på førtidspension. De færreste hørehæmmede er imidlertid bevidste om, at det hænger sammen med høreproblemerne.
Af Vibeke Tornhøj Christensen

Chance for balance i familie- og arbejdsliv

Individet skal rustes til at prioritere og navigere mellem livets mange områder. Kun derved undgår vi, at familien bliver en restkategori. Det er en af de konklusioner formanden for Familie- og Arbejdslivskommissionen, Linda Nielsen når frem til i sin kronik.
Af Linda Nielsen

Bedre kommunikation kan fastholde indvandrere i jobbet

Det behøver ikke være så svært at ansætte og fastholde indvandrere i job. De vanskeligheder der kan opstå beror ofte på, at danske normer og selvfølgeligheder på arbejdspladsen ikke nødvendigvis er så selvfølgelige for indvandrere.
Af Max Mølgaard Miiller

Den frivillige sektor har vokseværk

Der er 100.000 frivillige organisationer i Danmark. Den frivillige sektor har en væsentlig økonomisk og beskæftigelsesmæssig betydning – og større end i det øvrige Skandinavien.
Af Torben Fridberg

Svær opvækst for børn af asylansøgere

Børn på asylcentre lever et liv med mange flytninger mellem centre, trange boligforhold og psykisk ustabile familieforhold.
Af Kathrine Vitus Andersen

Effektmåling påviser resultater af opfølgningssamtaler med langvarigt sygemeldte

Kommunernes opfølgningssamtaler er med til at fastholde langvarigt sygemeldte i arbejde hos den arbejdsgiver, de er sygemeldt fra. Det viser en effektmåling, som er offentliggjort i det ansete internationale tidsskrift Journal of Health Economics.
Af Jan Høgelund & Anders Holm

Søg på sfi.dk